Jobb som du trivs med

De flesta både vill och behöver jobba. En del väljer deltid. De kanske har barn, går en utbildning eller helt enkelt vill ha mer tid över till annat. Bra många jobbar heltid, och en del vill till och med jobba extra då och då. Något som alla är överens om är önskan om ett jobb där du kan trivas. Dels med arbetsuppgifterna, för de är viktiga. Men även med de andra medarbetarna och ledningen.

Samtidigt har du arbetsgivarna som också önskar sig trivsel på jobbet. Samt medarbetare som kan sina saker och är villiga att hugga i. Det är ju hela tiden en balansgång mellan vad du ger och hur mycket du får igen. Lönen är viktig, men så är även personkemin. Det är många byggklossar som ska falla på plats för att hitta ett jobb som du trivs med.

Att jobba med folk

Vissa människor trivs med att hjälpa andra. De kanske jobbar inom vården, där de kan göra stor nytta. Andra är socionomer och får verkligen möta personer som har problem. En del jobbar med aktuella situationer medan andra satsar mer på förebyggande arbete. Men alla har något gemensamt, och det är att de tycker om andra människor. Riktigt bra löner för socionomkonsulter.

Just socionomer gör ett gott arbete på flera orter. Dels har du de som jobbar för socialkontoret inom kommunen. Sedan finns det de som frilansar eller har egen verksamhet. De gör allt de kan för att förstå folks situation och hjälpa dem förbättra dem. Ibland är de även involverade i olika projekt. SVT berättar om projekt för socionomer på Stockholms bibliotek.

En salig blandning

Nu är det dock inte alla som bara vill jobba med en sak. De tar gärna ett temp-jobb så de kan bemanningsjobb så de kan pröva på lite av varje. Till en början kanske detta är anledningen, men många vänjer sig vid det bekväma formatet med att jobba via en bemanningsbyrå. Eller så vill de bara göra något helt annat vid sidan av. Socionomen som steker hamburgare.

Att jobba med mat är inte riktigt det samma som att jobba med vård eller som socionom. Det blir en trevlig motvikt mot allt annat. Principen är dock lite av den samma, eftersom du betjänar andra. Eller rättare sagt ger dem något som de behöver. Som de tycker om och som kan förbättra deras liv. En socionom kan göra mycket gott. Så om det är något du tycker verkar intressant ska du satsa på det.